ua en ru

НАБУ заявляє про появу шахраїв, що діють від їх імені

НАБУ заявляє про появу шахраїв, що діють від їх імені Фото: глава НАБУ Артем Ситник

Це групи людей, які можуть видавати себе за представників НАБУ й чинити тиск на громадян та бізнес

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявляє про появу шахраїв, що діють від їх імені. Про це йдеться у повідомленні НАБУ у Facebook.

"Поки НАБУ розслідує резонансні справи й намагається зламати корупційні схеми аби повернути до бюджету гроші, фактично вкрадені у платників податків, дехто пробує використати добре ім’я бюро у власних інтересах. Останнім часом фіксуємо факти з появи в різних містах України так званих "псевдоНАБУ", які жодного відношення до бюро не мають. Це групи людей, які можуть видавати себе за представників НАБУ й чинити тиск на громадян та бізнес", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим НАБУ рекомендує вимагати документи у осіб, що представляються працівниками бюро.

ОБЕРЕЖНО: ШАХРАЇ! Поки НАБУ розслідує резонансні справи й намагається зламати корупційні схеми аби повернути до бюджету...

Опубліковано НАБУ 14 вересня 2016 р.

"Вимагайте документи. Всі детективи та оперативні працівники НАБУ мають службові посвідчення у вигляді пластикової картки та жетона. Номер жетону та картки можуть бути різними, але кожен із цих документів має свої характерні особливості", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що між Національним антикорупційним бюро України та Генпрокуратурою існують міжвідомчі розбіжності.