ua en ru

У НАБУ заявили про наявність у Онищенка паспорта громадянина Греції

У НАБУ заявили про наявність у Онищенка паспорта громадянина Греції Фото: Олександр Онищенко

Станом на даний момент, детективи не володіють інформацією про місцезнаходження Онищенко

Детективи Національного антикорупційне бюро України заявили про наявність у народного депутата Олександра Онищенка паспорта громадянина Греції. Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду Києва від 19 жовтня.

"У ході досудового розслідування отримані дані, що Онищенко в своєму розпорядженні має приватний літак і може безперешкодно подорожувати з паспортом громадянина України і паспорта громадянина Греції, постійно змінюючи місце свого перебування", - йдеться у судовому рішенні.

Зазначається, що станом на даний момент, детективи не володіють інформацією про місцезнаходження Онищенка. У зв'язку з тим, що нардеп залишив територію України, він оголошений у міжнародний розшук. Крім того, необхідні документи направлені в Укрбюро Інтерполу.

Варто відзначити, що НАБУ звернулося в суд з клопотанням про заочний арешт Онищенка з можливістю внесення застави у розмірі 1,6 млрд гривень.

У результаті суд прийняв рішення частково задовольнити клопотання детективів і обрав для Онищенка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Однак, зазначається, що коли Онищенка вдасться затримати, необхідно доставити його в зал суду не пізніше ніж через 48 годин з моменту затримання для застосування запобіжного заходу або його зміни.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала і допитала адвоката Онищенко Андрія Циганкова.