ua en ru

У НАБУ заявили про інформаційну компанію проти створення антикорупційного суду

У НАБУ заявили про інформаційну компанію проти створення антикорупційного суду Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

У НАБУ впевнені, що створити антикорупційний суд можна за 1 рік

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявляє про поширення в ЗМІ інформації, яка дискредитує створення антикорупційного суду. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Останнім часом в контексті дискусій навколо створення спеціалізована антикорупційного суду у ЗМІ та у середовищі міжнародних партнерів України окремі депутати і чиновники цілеспрямовано поширюють думку, що, нібито, створення окремого антикорупційного суду є невиправданим, витратним та тривалим процесом", - повідомили в НАБУ.

В Бюро повідомляють, що в якості альтернативи противники антикорупційного суду пропонують створити антикорупційні палати при існуючих судах загальної юрисдикції. Цього, згідно із заявою НАБУ, недостатньо для вирішення проблеми корупції в Україні.

"Переконані, створити Вищий антикорупційний суду протягом одного року - цілком реальне завдання", - додали в НАБУ.

В Бюро зазначили, що створення спеціалізованого антикорупційного суду є одним із зобов'язань, які Україна взяла на себе перед своїми міжнародними партнерами - Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, вчора, 13 липня, Верховна Рада України в черговий раз не змогла проголосувати за кандидатуру в аудитори Національного антикорупційного бюро України.