ua en ru

НАБУ завершило перше розслідування за фактом недостовірних даних в е-деклараціях

НАБУ завершило перше розслідування за фактом недостовірних даних в е-деклараціях Фото: НАБУ (U. S. Embassy Kyiv Ukraine)

Суддю у відставці підозрюють у незаконному збагаченні

Національне антикорупційне бюро України завершило перше розслідування за фактом недостовірних даних в електронній декларації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Повідомляється, що НАБУ завершило досудове розслідування декларування недостовірних відомостей колишнім керівником Краснолуцького міського суду Луганської області Євгеном Самойленком. Також повідомляється, що обвинувальний акт вже направлено в Київський районний суд Харкова. Це перше звинувачення по справі, яке детективи НАБУ відкрили за результатами аналізу даних, що внесені до електронної декларації.

Також повідомляється, що судді у відставці інкримінується подання завідомо недостовірних відомостей та незаконне збагачення. За даними слідства, Самойленко не вніс до декларацій за 2015-2016 роки дані про транспортні засоби та нерухомості, які знаходяться у нього в користуванні. Крім того, він не вніс дані про майно, яке знаходиться у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 17 млн гривень. Подружжя офіційно розірвало шлюб ще в 2011 році, але надалі проживало однією сім'єю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ підозрює заступника прокурора Дніпропетровської області у незаконному збагаченні.