ua en ru

НАБУ затримало нового підозрюваного у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС

НАБУ затримало нового підозрюваного у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС Фото: НАБУ (flickr.com/nab_ukr)

Правоохоронці затримали підозрюваного в розкраданні 27 млн гривень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало нового підозрюваного у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) 2 серпня 2017 року затримали чоловіка, підозрюваного в розкраданні 27 млн гривень ДП НАЕК "Енергоатом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, вчинення злочину кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Так, за версією слідства, затриманий, використовуючи родинні зв'язки з колишнім генеральним директором Південно-Української АЕС (входить до складу ДП "НАЕК "Енергоатом"), протягом 2012-2014 років сприяв перемозі двох комерційних структур у торгах по закупівлі електрощитового обладнання.

Наголошується, що обладнання поставлялося за завищеними цінами, у зв'язку з чим інтересам держави заподіяно збитків у розмірі 27 мільйонів доларів.

Крім затриманого 2 серпня, у цьому виробництві 13 особам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 205 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засуджений у справі про корупцію на Южно-Українській АЕС відшкодував 1,4 млн гривень завданих збитків.