ua en ru

НАБУ порушило справу за фактом можливого незаконного збагачення нардепа Полякова

НАБУ порушило справу за фактом можливого незаконного збагачення нардепа Полякова Фото: Максим Поляков (facebook.com-polyakovma)

Слідство вважає, що Поляков, використовуючи дані сестри, придбав квартиру й сам у ній проживає

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) порушили кримінальну справу за фактом можливого незаконного збагачення народного депутата від "Народного фронту" Максима Полякова. Про це з посиланням на рішення Солом'янського районного суду Києва повідомляє "Слово і Діло".

Як зазначається, правоохоронці розслідують обставини купівлі квартири в ЖК Crystal Park, в якій проживає Поляков. За версією слідства, її придбала помічниця нардепа Тетяна Любонько, використовуючи довіреність його сестри - Олени Ісаєвої. Любонько внесла понад 7 млн гривень на рахунок родички політика перед купівлею квартири, походження коштів наразі не встановлене.

Повідомляється, що офіційний дохід сестри нардепа за 18 років (1999-2017 роки) становить майже 950 тис. гривень. Зважаючи на це, слідство вважає, що Поляков, використовуючи дані сестри, придбав зазначену квартиру й сам у ній проживає.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що за п'ять років (2012-2017 рр.) Поляков отримав офіційний дохід у розмірі 2,5 млн гривень, а його дружина - трохи більше 81 тис. гривень. Разом з тим, у декларації за 2015 рік нардеп задекларував 270 тис. доларів і 650 тис. гривень готівки, а його дружина - 21 тис. доларів на банківських рахунках. Це, за версією слідства, може свідчити про незаконне збагачення нардепа.

Крім того, слідство встановило, що сестра Полякова у 2013 році взяла у іпотеку двокімнатну квартиру - розмір кредиту становить півмільйона гривень ставкою в 19,5% річних і терміном на 20 років. Зазначені договори були погашені після обрання Полякова нардепом, тоді як дохід чоловіка Ісаєвої у 2013-2015 роках дорівнював нулю, а сама Ісаєва за вказаний період заробила 1,2 тис. гривень.

"У бюро вважають, що зазначені договори міг погасити сам політик із грошей, які він нібито отримав незаконно.Детектив просив надати доступ до документів за іпотекою та кредити сестри Полякова для вивчення походження коштів, якими були погашені договори. Суд задовольнив клопотання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції ухвалило рішення про повну перевірку електронних декларацій ще 11 чиновників, зокрема нардепа Максима Полякова.