ua en ru

НАБУ вимагає арештувати майно затриманого на хабарі в Дніпрі судді

НАБУ вимагає арештувати майно затриманого на хабарі в Дніпрі судді Фото: НАБУ просить суд про арешт майна спійманого на хабарі судді з Дніпра

Наразі судді обрано запобіжний захід у вигляді застави

Національне антикорупційне бюро України просить суд арештувати майно затриманого на хабарі в Дніпрі судді Жовтневого районного суду, у якого виявили понад 54 тис. доларів і близько 13 тис. євро. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"10 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на нерухомість, грошові кошти та коштовності, вилучені під час обшуку у судді Жовтневого районного суду міста Дніпро, якого підозрюють у вчиненні злочину за ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом"), - сказано в повідомленні.

Зазначається, що 8 жовтня Солом’янський районний суд Києва обрав судді запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 260 тисяч гривень.

"Таке рішення НАБУ вважає неприйнятним, тому, сподіваємося, найближчим часом САП відреагує належним чином і в апеляційному порядку оскаржуватиме дану ухвалу суду", - підкреслюють в НАБУ.

Нагадаємо, у Дніпрі детективи НАБУ викрили суддю Жовтневого районного суду, який отримав 10 тис. доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності.