ua en ru

В НАБУ повідомили подробиці обшуків в мерії Одеси

В НАБУ повідомили подробиці обшуків в мерії Одеси Фото: НАБУ

Обшуки проходять в рамках справи про заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах

В Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) повідомили подробиці обшуків в мерії Одеси, які проводяться сьогодні 24 березня 2017 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ у Facebook.

"24 березня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять низку обшуків у місті Одеса", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обшуки проводяться в рамках досудового розслідування справи за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах службовими особами органу місцевого самоврядування за попередньою змовою із представниками комерційного сектору. Повідомляється, що мається на увазі продаж мерії Одеси адміністративної будівлі за завищеними цінами.

Так, у ході розслідування, детективи НАБУ встановили, що вказану будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року було продано за 11 млн гривень, а серпні того ж року їй було надано окрему адресу й продано за 4 млн гривень. Разом з тим, в грудні 2016 року новий власник продав будівлю Одеській мерії за 185 млн гривень.

Досудове розслідування за даними фактами НАБУ розпочало в листопаді 2016 року, наразі слідчі дії тривають.

НАБУ ЗДІЙСНЮЄ ОБШУКИ В ОДЕСІ У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо наступне: 24 березня детективи Національного антико...

Опубліковано НАБУ 24 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ проводить обшуки в одеській мерії.