ua en ru

НАБУ проводить обшуки в одеській мерії

НАБУ проводить обшуки в одеській мерії Фото: колишній адмінбудинок "Краян"

Слідчі дії проводяться за фактом продажу заводу "Краян"

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять слідчі дії в мерії Одеси. Виїмка документів здійснюється в апараті міськради, кабінетах деяких віце-мерів, в департаменті комунальної власності та інших підрозділах, повідомляє одеське видання "Думская".

Наголошується, що НАБУ зацікавилася купівлею міською владою адміністративної будівлі колишнього заводу "Краян" на Косівській вулиці, в якому після ремонту розмістять виконавчі органи міської ради. Будівлю придбали за 185 млн гривень (продавець купив його за 11,5 млн гривень), ще понад 100 млн гривень витратять на ремонтно-відновлювальні роботи.

У мерії операцію називають законною, а саму ідею революційної. Міські власті чекають серйозну економію бюджетних коштів за рахунок зниження витрат на утримання бюрократичного апарату (електроенергії, тепла, транспорту) - не менше 15 мільйонів гривень. Звільнені від чиновників приміщення в центрі міста, майже 20 тисяч квадратних метрів, продадуть або здадуть в оренду. У деяких, можливо, розмістять дитячі сади.

"А ще ми сподіваємося на відродження всього цього мікрорайону, який зараз є депресивним", — зазначив на сесії, коли приймалося рішення, міський голова Геннадій Труханов.

В новому корпусі також відкриють центр надання адмінпослуг, єдину приймальню громадян і єдине вікно видачі документів.

Половину витрат по устаткуванню мерії візьмуть на себе ЄБРР і Світовий банк, сказали в мерії. Ремонт будівлі обіцяють закінчити вже цієї осені.

Нагадаємо, Генпрокуратура повідомила про підозру заступнику міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради у вчиненні шахрайства і зловживання владою.