ua en ru

НАБУ та САП затримали 6 причетних до розкрадання коштів проекту "Стіна"

НАБУ та САП затримали 6 причетних до розкрадання коштів проекту "Стіна" Фото: НАБУ (flickr.com/nab_ukr)

Серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 8 серпня затримали шість осіб за підозрою у причетності до розкрадання коштів проекту "Стіна". Про це прес-служба Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"8 серпня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шість осіб в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим (так званий проект "Стіна")", - сказано у повідомленні.

НАБУ ТА САП ЗАТРИМАЛИ 6 ОСІБ, ПРИЧЕТНИХ ДО РОЗКРАДАННЯ КОШТІВ ПРОЕКТУ «СТІНА» 8 серпня детективи НАБУ під процесуальним...

Опубліковано НАБУ 8 серпня 2017 р.

Зазначається, що осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

"Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України. Серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Всіх їх наразі доправляють до Національного антикорупційного бюро у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру", - поінформували у НАБУ.

Зазначимо, що розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту "Стіна" детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року.

Нагадаємо, раніше глава Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що в 2017 році на проект "Стіна" розраховують витратити близько 500 млн гривень.