ua en ru

Держприкордонслужба витратить на проект "Стіна" близько 500 млн гривень у 2017, - Цигикал

Держприкордонслужба витратить на проект "Стіна" близько 500 млн гривень у 2017, - Цигикал Фото: Петро Цигикал (facebook.com/mvs.gov.ua)

До кінця року планується завершити роботи по проекту "Стіна" в Харківській області

У 2017 року на проект "Стіна" розраховують витратити близько 500 млн гривень. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

"На сьогоднішній день за 2015-2016 роки ми отримали 600 млн гривень, це близько 15% від загальної потреби. Планом передбачалося виділення на цей період вже 2,194 млрд гривень. У 2017 році на проект було виділено 200 млн гривень, плюс зміни до бюджету додали ще 300 млн гривень. Загалом, ми очікуємо в цьому році 500 млн гривень, що становить 55% від коштів, необхідних тільки на цей рік", - повідомив Цигикол.

За його словами, проект "Стіна" має суттєве недофінансування, внаслідок чого сповільнюється його реалізація. На сьогодні вже облаштовано 274,6 км протитанкових ровів, понад 47 км контрольно-слідових смуг, 84 км огорож і майже 180 км рокадних доріг. До кінця року планується завершити роботи в Харківській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до розкрадань на проекті "Стіна" причетна фіктивна фірма, що складається з однієї людини. НАБУ встановило, що три компанії, отримавши від Держприкордонслужби кошти на реалізацію проекту "Стіна", перерахували їх компанії "Кит-Трейд". За даними слідства, частину коштів в розмірі близько 4 млн гривень було знято готівкою директором цієї компанії. Ще частину перерахували на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.