ua en ru

НАБУ і САП намагаються фабрикувати звинувачення проти Мартиненка, - адвокат

НАБУ і САП намагаються фабрикувати звинувачення проти Мартиненка, - адвокат

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) і САП намагаються фабрикувати звинувачення проти Миколи Мартиненка. Про це, коментуючи заяви директора НАБУ Артема Ситника, заявив адвокат Олександр Усович, що представляє інтереси Миколи Мартиненка.

"НАБУ і САП вже майже 9 місяців займаються піарною риторикою "а ми ось-ось щось в суд передамо на Мартиненка" - вони затягують час у намаганнях сфабрикувати неіснуючу справу проти Миколи Мартиненка. НАБУ і САП розписалися у відсутності будь-яких фактів проти екс-депутата, який проходить виключно як свідок і ще в минулому році добровільно відмовився від депутатського мандата", - зазначив він.


"Ситник знову говорить про "справу Мартиненка", хоча його колега Холодницький вже виправлявся – такої справи немає в природі. Прокурору навіть тоді довелося придумувати якусь правову нісенітницю – "справа з хештегом Мартиненко". А дата передачі неіснуючої справи в суд заявлялася спочатку на квітень, потім травень, червень... зрештою залишилися тільки спроби керівників НАБУ і САП привселюдно виправдати свою заангажованість щодо Мартиненка і бажання тут декому прислужитися", - додав адвокат.

На його думку, директор НАБУ Артем Ситник "ще і плутається у свідченнях, відповідаючи на питання журналістів з приводу статусу екс-нардепа Миколи Мартиненка у деяких справах, порушених НАБУ". "Сьогодні Ситник назвав 6 країн, з якими НАБУ співпрацює у справах, до яких прагне прив'язати Миколу Мартиненка. Але днями він же стверджував, що таких країн – 8. Для пана Ситника головне - публічно видавати негатив до екс-депутата, хоча це вже виглядає смішно", - сказав Усович.

"Так хоч у 108 країн надсилайте запити, адже ні на один не прийшла змістовна відповідь. Навпаки, європейські борці з корупцією самі обурено звертаються до українських колег, оскільки змушені перевіряти фейковую інформацію з України. Тому цей обмін порожніми запитами цілком підпадає під хештег "переливання з пустого в порожнє". Але це занадто дорого обходяться як державному бюджету, так і репутації НАБУ", - підкреслив адвокат.