ua en ru

НАБУ розшукує підозрюваних у справі щодо розкрадання коштів "Запоріжжяобленерго"

НАБУ розшукує підозрюваних у справі щодо розкрадання коштів "Запоріжжяобленерго" Фото: НАБУ

Справа за фактом розкрадання коштів розпочата у грудні 2015 року

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні щодо розкрадання коштів ВАТ "Запоріжжяобленерго". Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Зокрема, серед підозрюваних Дмитро Крючков, який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України. А також Ігор Корніленков, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.


Зазначимо, кримінальне провадження за фактами привласнення державного майна в особливо великих розмірах службовими особами ВАТ "Запоріжжяобленерго", ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та ПрАТ "ХК "Енергомережа" було зареєстроване у ЄРДР детективами НАБУ 4 грудня 2015 року. Попередня правова кваліфікація - ч.5 ст. 191 КК України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). З того часу детективи НАБУ домоглися накладення арешту на 116 млн. грн, які перебували на банківських рахунках "Енергомережі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Солом’янський районний суд м. Києва арештував чиновника філії "Укрзалізниці", затриманого за розтрату понад 13 млн гривень.