ua en ru

Суд арештував чиновника філії "Укрзалізниці", затриманого за розтрату

Суд арештував чиновника філії "Укрзалізниці", затриманого за розтрату Фото: НАБУ

Досудове розслідування триває

Солом’янський районний суд м. Києва арештував чиновника філії "Укрзалізниці", затриманого за розтрату понад 13 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного антикорупційного бюро України.

"У середу, 31 серпня, Солом’янський районний суд м. Києва, розглянувши клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою внесення застави у сумі 1 млн 15 тис. гривень для затриманого цього тижня у Львові організатора схеми заволодіння коштами ДП "Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України" (на даний час філія "Центр управління промисловістю" ПАТ "Укрзалізниця"), - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, дана особа підозрюється в тому, що з 2014 до початку 2016 року, використовуючи підконтрольні суб’єкти господарювання, зареєстровані у Львівській області та м. Львів (одночасно у 2015 році будучи службовою особою держпідприємства), при здійсненні закупівель за завищеними цінами заволоділа державними коштами на суму 13,65 млн гривень.

Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, вчора НАБУ затримало чиновника філії "Укрзалізниці" за розтрату понад 13 млн гривень.