ua en ru

НАБУ розслідує покупку лісу фірмою сім'ї Авакова

НАБУ розслідує покупку лісу фірмою сім'ї Авакова Фото: Арсен Аваков

Суд надав НАБУ доступ до документів, що стосуються відносин з АТ "Інвестор"

Національне бюро розслідувань України (НАБУ) підозрює екс-керівництво Дергачівської районної державної адміністрації у незаконному відчуженні земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ "Інвестор". Про це йдеться в постанові Солом'янського районного суду Києва, передают "Наші гроші".

"Ця земля з 2001 року була в оренді у "Інвестора" - на ній розташовувався оздоровчий табір "Лісова стежка". У 2006 році "Інвестор" перепродав ділянку своєму дочірньому підприємству "Інвестор Еліт Буд", - йдеться в повідомленні.

З матеріалів суду відомо, що на початку липня НАБУ зареєструвало кримінальне провадження №42016000000001753 про незаконний продаж згаданої землі. У своєму клопотанні детектив вказав, що за нормами Земельного кодексу україни та постанови уряду перед продажем ділянки повинен бути розроблений і затверджений проект землеустрою для відведення. Але Дергачівська РДА таких рішень не приймала.


Крім того, частина ділянки площею 7,74 га знаходиться в межах с. Лісове і розпоряджатися ним мав право лише сільрада. Інша частина ділянки площею 7,1 га належить до земель лісового фонду. І її розмір перевищив допустимий розмір (до 5 га) для передачі таких ділянок у приватну власність.

НАБУ розслідує покупку лісу фірмою сім'ї Авакова

Фото: карта

Суд надав НАБУ доступ до документів, які зберігаються в Дергачівської РДА і стосуються відносин з АТ "Інвестор".

"42% акцій харківського АТ "Інвестор" належать дружині нинішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інні Авакової, яка є головою наглядової ради підприємства. Ще 1,69% акцій належить синові міністра Олександру Авакову. Також майже 10% акцій володіє народний депутат Ігор Котвицький, який фігурує у кримінальному провадженні НАБУ про незаконне виведення з України 40 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

У 2011 році прокуратура в суд змогла довести, що Дергачівська РДА перевищила повноваження при продажу 18,15 АТ "Інвестор". Але після зміни влади "Інвестор Еліт Буд" зумів відсудити ці рекреаційні землі. За даними "Слидство.Інфо", у 2015 ця земля була перепродана ТОВ "Лісова поляна" Її основний бенефіціар - Інна Авакова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ ініціювала розслідування дій Авакова по справі його бізнес-партнера.