ua en ru

НАБУ розслідує незаконне рефінансування в банківській сфері, - Ситник

НАБУ розслідує незаконне рефінансування в банківській сфері, - Ситник Фото: Артем Ситник

За словами Ситника, банк "Фінанси і кредит" вивів 500 мільйонів гривень на офшорні компанії

Національне антикорупційне бюро проводить розслідування щодо незаконного рефінансування в банківській сфері. Про це сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз намагаємося виокремити ці кошти з рефінансування та проводити розслідування. Зареєструвати справу щодо одного з керівників Національного банку в п'ятницю", - заявив Ситник.

За його словами, питання корупції в банківському секторі підпадають під компетенцію НАБУ лише частково, це стосується, зокрема рефінансування. Також, повідомив Ситник, деякі банки виводять велику суму грошей на офшорні компанії.

"Наприклад, банк "Фінанси і кредит" - просто 500 мільйонів гривень виводиться на австрійський банк і виводиться на офшорні компанії, а потім вкладники бігають і на прийомі кажуть, що їх обікрали", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Раду внесено законопроект про створення Антикорупційного суду, Артем Ситник вважає, що це дасть шанс повернути арештовані кошти в України.