ua en ru

У Раді назвали претендентів на посаду аудитора НАБУ

У Раді назвали претендентів на посаду аудитора НАБУ Фото: НАБУ

Заявки на участь у конкурсі надіслали 9 претендентів

Заявки на участь у конкурсі з відбору кандидатів на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) від Верховної Ради надіслали 9 претендентів. Про це повідомив керівник секретаріату комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Юрій Сорочик, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 3 травня поточного року включно в комітет надійшло 9 заяв для участі в конкурсі", - заявив Сорочик, зазначивши, що ще одна заявка надійшла 5 травня після закінчення строку їхнього подання.

Зокрема, документи надали громадянка США адвокат Марта Борщ, громадянин Іспанії, прокурор Карлос Карстенсан, британець Найджел Браун, який вже брав участь у попередньому конкурсі і був рекомендований БПП, професор ІМО Михайло Буроменський, професор кафедри правосуддя Університету Шевченка Олександра Яновська, працівник Академії адвокатури Сергій Гончаренко, виконавчий директор Української гельсінської спілки Аркадій Бущенко

За словами керівника секретаріату, серед отриманих документів тільки 7 повністю відповідають вимогам конкурсу. Не відповідають вимогам (відсутні рекомендації) документи самовисуванців прокурора Євген Дудки і пенсіонера Валерія Панибоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обговорення кандидатури аудитора НАБУ не відбулося через відсутність кворуму.