ua en ru

НАБУ перевіряє причетність екс-радника Ложкіна і нардепа БПП до розкрадань держкоштів

НАБУ перевіряє причетність екс-радника Ложкіна і нардепа БПП до розкрадань держкоштів Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

НАБУ перевіряє причетність 2 політиків до розкрадань державних коштів "Укрзалізниці"

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) перевіряє причетність екс-радника глави Адміністрації президента Михайла Бейліна і народного депутата БПП до розкрадань державних коштів. Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського райсуду Києва, передає "Слово і Діло".

"Детективи НАБУ підозрюють нардепа БПП і Михайла Бейліна в причетності до розкрадання державних коштів ПАТ "Укрзалізниця" через тендери", - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням суду, НАБУ в ході досудового розслідування встановлено причетність інших осіб до вчинення зазначених злочинів.

"Встановлено, що допомога і сприяння особі №3 в організації скоєння кримінальних злочинів надавав бізнес-партнер особи №3 - народний депутат особа №9 і колишній позаштатний радник глави Адміністрації президента особа №10. Так, особа №9, будучи бізнес-партнером особи №3, профінансувало злочин у 2015 році і на вищому рівні вступила в злочинну змову з особою №10, яка здійснювала нагляд за діяльністю УЗ і за результатами змови надала вказівки особі №6, директору "Укрзалізничпостач" у той час, забезпечити перемогу ТОВ "Інком м "в конкурсних торгах", - йдеться в клопотанні НАБУ.

У клопотанні детектив НАБУ просив суд надати доступ до інформації про з'єднання абонентських номерів, що належать зазначеному нардепу, директору ТОВ "Солар-Скай" і ще одному фігуранту справи.

Так, суд задовольнив клопотання НАБУ і надав доступ до речей і документів - інформації про з'єднання абонентського номера.

За інформацією джерел видання в правоохоронних органах, мова йде, швидше за все, про нардепа від БПП Валерія Іщенка та колишнього позаштатного радника глави АП Михайла Бейлін. Однак, прямі докази причетності вищевказаних осіб відсутні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна антикорупційна прокуратура на сьогодні розслідує понад 90 справ щодо можливого незаконного збагачення чиновників.