ua en ru

В НАБУ прокоментували справу щодо Охендовського

В НАБУ прокоментували справу щодо Охендовського Фото: Михайло Охендовський (УНІАН)

Детективи вважають, що зібрано достатньо доказів у справі

Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник прокоментував справу стосовно голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського. Про це на брифінгу в Києві повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, детективи вважають, що зібрано достатньо доказів у справі.

"По Охендовському - справа залишилась в НАБУ. Там була оголошена підозра, була оголошена давно. Ми дуже багато разів говорили нашу позицію. На думку детективів, зібрано достатньо доказів, але, на думку прокурорів, треба дочекатись виконання міжнародних доручень. Ми давно готові передати цю справу до суду, але ми залежні від рішення прокурора", - повідомив він.

Раніше стало відомо, що кримінальне провадження проти голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського призупинене.

За словами Ситника, справа проти Охендовського стала "відголоском" так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. У цьому провадженні необхідна низка міжнародних доручень.

Нагадаємо, 8 травня 2018 року у САП повідомили, що досудове розслідування у справі голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, який проходить по так званій справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, вдруге зупинено прокурором. Тоді справу було зупинено до отримання відповідей на міжнародно-правові доручення. Зокрема, для визнання особи винуватою в одержанні хабара, відповідно до закону, необхідно довести не лише сам факт передачі коштів, а й використання зловмисником службового становища.

Того ж дня в Національному антикорупційному бюро України заявили, що САП поширює неправдиві відомості про відповіді іноземних колег на запити по справі Охендовського. Зокрема, у НАБУ спростували інформацію САП про те, що Франція і Німеччина відмовилися виконувати запити НАБУ по справі Охендовського "у зв'язку з відсутністю ознак злочину".

"У відповідь на запит НАБУ компетентні органи Франції повідомили, що потребують певних уточнень та роз'яснень з приводу запиту. Що стосується запиту Національного бюро у Федеративну Республіку Німеччина: отримана інформація про його перебування на узгодженні з відповідними підрозділами Федерального уряду ФРН", - пояснили в НАБУ.