ua en ru

НАБУ закликає Раду дозволити затримання нардепів - фігурантів "бурштинової справи"

НАБУ закликає Раду дозволити затримання нардепів - фігурантів "бурштинової справи" Фото: НАБУ (twitter.com/nab_ukr)

НАБУ закликає дозволити притягнення Розенблата та Полякова до відповідальності

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) закликає Верховну Раду підтримати подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Про це передає прес-служба НАБУ.

"Враховуючи масштаб викритих зловживань і суспільний резонанс "бурштинової справи", НАБУ наполягає на тому, щоб Верховна Рада не тільки дозволила кримінальне переслідування Борислава Розенблата та Максима Полякова, але і дала згоду на їх затримання і арешт", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 11 липня 2017 року, розгляне подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з низки парламентарів.

Йдеться про подання на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів Олеся Довгого ("Воля народу"), Євгена Дейдея ("Народний фронт"), Андрія Лозового ("Радикальна партія Олега Ляшка"), а також про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою нардних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт"), Борислава Розенблата та Михайла Добкіна ("Опозиційний блок")