ua en ru

НАБУ надали доступ до документації "Укрзалізниці" через можливу розтрату 162 млн грн

НАБУ надали доступ до документації "Укрзалізниці" через можливу розтрату 162 млн грн Фото: суд надав НАБУ доступ до документації "Укрзалізниці"

НАБУ розслідує справу про закупівлю наприкінці 2015 року кріплень для шпал для потреб "Укрзалізниці"

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро України про надання тимчасового доступу до ряду документів публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" і вилучення їх завірених копій. Про це свідчить постанова суду, оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

Так, мова йде про розслідуване НАБУ кримінальне провадження щодо закупівлі в кінці 2015 року для потреб "Укрзалізниці" кріплень для шпал, вартість яких нібито була завищена майже в два рази, в порівнянні з ринковою ціною.

Так, товар був закуплений на суму 162,4 млн гривень.

Відзначається, що закупівлю проводили службові особи держпідприємства "Управління промислових підприємств державної адміністрації залізничного транспорту України" для потреб ПАТ "Укрзалізниця", а в якості посередника був використаний ПрАТ "Коростенський завод залізобетонних шпал".


Разом з тим даний завод не є виробником зазначеної продукції. У зв'язку з цим продукція була придбана у інших постачальників, а саме: ТОВ "НВФ Колія", ТОВ "Промбудколія", ТОВ "Корпорація КРТ", ТОВ "Арго", ТОВ "Метінвест-СМЦ" і ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод".

"Вбачається наявність ознак розтрати майна (коштів), вчиненої в особливо великих розмірах", - вважають в НАБУ.

Нагадаємо, раніше Солом'янський райсуд зобов'язав оператора мобільного зв'язку Lifecell надати доступ НАБУ до інформації про телефонні переговори глави МВС Арсена Авакова у справі про постачання рюкзаків в відомство, фігурантом якої є його син.