ua en ru

НАБУ отримало доступ до телефонних розмов Авакова

НАБУ отримало доступ до телефонних розмов Авакова Фото: суд дозволив детективам перевірити дзвінки Арсена Авакова

НАБУ розслідує зловживання при поставках рюкзаків в МВС

Солом'янський райсуд Києва зобов'язав оператора мобільного зв'язку Lifecell надати доступ Національному антикорупційному бюро України до інформації про телефонні переговори глави МВС Арсена Авакова у справі про постачання рюкзаків у відомство, фігурантом якої є його син. Про це йдеться в постанові суда.

У постанові зазначено, що, за даними слідства, в 2015 році вибір переможця конкурсу на постачання рюкзаків в МВС України відбувся за особистим втручанням колишнього заступника Авакова.


"Існують підстави вважати, що закупівля зазначеного товару була здійснена за завищеними цінами, а товар був поставлений не в повному обсязі. Таким чином, у органу досудового слідства існують обґрунтовані підозри, що посадові особи МВС за попередньою змовою з посадовими особами "Днепровенда" уклали фіктивні угоди з метою привласнення державних коштів в особливо великих розмірах та їх подальшою легалізацією", - йдеться в рішенні суду.

Також суд вважає, що є підстави для підозри колишнього заступника глави МВС і сина Авакова в незаконних вказівких членам комітету з конкурсних торгів, щоб обрати переможцем конкурсу компанію "Днепровенд". Крім того, за даними слідства, координувати ці дії міг сам Аваков.

Нагадаємо, раніше Аваков анонсував закупівлю автономних модулів для розмінування.