ua en ru

НАБУ отримало доступ до телефонів менеджера Онищенка та екс-керівника податкової служби

НАБУ отримало доступ до телефонів менеджера Онищенка та екс-керівника податкової служби Фото: Олександр Онищенко (РБК-Україна)

Вказані номери могли бути використані у справі фірми Онищенка "Карпатнадраінвест"

Солом'янський районний суд Києва надав доступ детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) до даних про з'єднання з мобільних номерів директора ТОВ "Карпатнадраінвест" Андрія Сіротова та колишнього керівника Державної податкової служби Станіслава Денисюка. Про це із посиланням на ухвалу суду повідомляє "Судовий репортер".

Вказано, що НАБУ отримало доступ до телефонних з'єднань за період з 01.01.2016 по 21.02.2018 у рамках кримінального провадження щодо зловживання владою суддею Господарського суду Харківської області Тетяною Денисюк. Саме вона 21 грудня 2016 року винесла рішення по позову ТОВ "Карпатнадраінвест" до "Укргазвидобування" в особі філії "Шебелинкагазвидобування" та хотіла віддати заарештований газ фірмі нардепа Олександра Онищенка.

В ході досудового розслідування встановлено, що директор ТОВ "Карпатнадраінвест" Андрій Сіротов перебуває у дружніх стосунках зі Станіславом Денисюком, батьком судді.

Як вважають у НАБУ, близькі відносини батька судді і директора компанії також підтверджуються тим, що Станіслав Денисюк використовує телефон з номером, який відрізняється двома останніми цифрами від номеру директора "Карпатнадраінвест", що свідчить про те що вказані номери були придбані приблизно в один час та в одному місці.

Детективи припускають, що вказані номери мобільного телефону могли використовуватися для спілкування з представниками ТОВ "Карпатнадраінвест", суддею Денисюк та іншими особами щодо обставин розгляду господарської справи.

Зазначається, що компанія "Карпатнадраінвест" вважається підконтрольною нардепу Олександру Онищенку. За версією слідства, до злочинної організації Онищенка входило більше 20 осіб, а збитки "Укргазвидобування" від її діяльності оцінюються у понад 740 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро України отримало доступ до дзвінків судді Тетяни Денисюк. В НАБУ припускають, що Денисюк та її секретар могли спілкуватися з представниками підконтрольної Онищенку компанії. У зв'язку з цим Солом'янський райсуд Києві дозволив детективам зняти дані з мобільного судді і представника "Укргазвидобування".

Зазначимо, що 18 грудня суд дав дозвіл на заочне розслідування щодо Онищенка. Водночас Іспанія розглядає запит України про екстрадицію Онищенка.

Додамо, що у лютому 2018 року Апеляційний адміністративний суд Києва допустив антикорупційні органи до справи стосовно колишнього голови Фіскальної служби Романа Насірова, які оскаржують рішення, що дає йому можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям нардепа Олександра Онищенка.