ua en ru

НАБУ отримало доступ до рахунків компанії Ахметова

НАБУ отримало доступ до рахунків компанії Ахметова Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Дозвіл НАБУ отримало в рамках розслідування справи щодо формули "Роттердам+"

Солом'янський районний суд Києва надав Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) дозвіл на доступ до рахунків компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова "ДТЕК Дніпроенерго" у "Укрсоцбанку". Про це з посиланням на відповідну ухвалу суду повідомляє "Слово і діло".

Як зазначається, відповідний дозвіл НАБУ отримало в рамках розслідування кримінального провадження щодо формули "Роттердам+".

"Клопотання - задовольнити. Надати детективам НАБУ тимчасовий доступ до речей і документів, що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні Укрсоцбанку, а саме: відомостей про рух коштів на рахунках з можливістю вилучення їх копій, відкритих клієнтом банку - ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", - йдеться в судовій ухвалі.

Так, НАБУ отримало доступ до відомостей про рахунки за період із 1 квітня 2014 року до часу ухвалення рішення (6 вересня 2017 року).

Нагадаємо, раніше голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що бюро піддається тиску через розслідування схеми "Роттердам+".