ua en ru

НАБУ підозрює екс-голову Держприкордонслужби в незаконному збагаченні

НАБУ підозрює екс-голову Держприкордонслужби в незаконному збагаченні Фото: Віктор Назаренко (dpsu.gov.ua)

Детективи підозрюють, що Назаренко зберігає гроші на відкритих на підставних осіб рахунках

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує справу щодо колишнього голови Державної прикордонної служби Віктора Назаренка за підозрою в незаконному збагаченні. Про це повідомляє "Слово і Діло" з посиланням на постанову Солом'янського райсуду Києва.

Зокрема, підозри НАБУ викликало оформлення нерухомості на 17,5 млн гривень у період 2015-2016 років, коли Назаренко очолював Держприкордонслужбу. Загальний дохід його сім'ї в 2015 склав майже 0,5 млн гривень, а заощадження - 107 тис. доларів і 940 тис. гривень. В наступному році валютні заощадження зросли майже вдвічі, а гривневі знизилися до 845 тис. гривень.

Також Назаренко вказав у декларації понад 2,4 млн гривень від продажу квартири і паркомісця в Києві. Крім того, його дружина не задекларувала ділянку в Бориспільському районі. Протягом 2015-2017 років сім'я Назаренко оформила на себе 9 об'єктів нерухомості, а сам він, за показами свідків, має відкриті на підставних осіб банківські рахунки. До одного з таких рахунків суд надав доступ НАБУ.

Відзначимо, в 2016 році Назаренко фігурував у журналістському розслідуванні, згідно з яким його сім'я володіє автопарком на 5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ перевірить рахунки 8 компаній по справі "ПриватБанку".