ua en ru

НАБУ перевірить рахунки 8 фірм по справі "ПриватБанку"

НАБУ перевірить рахунки 8 фірм по справі "ПриватБанку" Фото: ілюстративне фото

Суд надав бюро доступ до інформації про рух коштів по вказаних рахунках

Солом'янський суд Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро доступ до рахунків 8 компаній, пов'язаних з "ПриватБанком". Про це повідомляє портал "Слово і Діло".

Як повідомляється, доступ до банківських рахунків компаній, серед яких авіаційні компанії "Дніпроавіа" і "Роза Вітрів", а також міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" надано в рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтраті понад 116 млрд гривень націоналізованого банку.

Згідно з матеріалами суду, детективи стверджували, що банк провів реструктуризацію кредитного портфеля 193 компаній, у число яких входили і вищезгадані, на 36 неопераційних юросіб. За версією слідства, невстановлені досудовим розслідуванням особи від імені "Брук-Оіл", "Аваріс", фірми "Маркет-Сервіс", "Мондора" і ряд інших відкрили рахунки в ПАТ "ТАСкомбанк" для нібито прикриття незаконної діяльності зазначених товариств.

У зв'язку з цим детективи подали в суд клопотання про тимчасовий доступ до документів з банківських рахунків зазначених компаній, а саме: заяв на відкриття рахунків; договорами на розрахунково-касове обслуговування клієнта; заяв на видачу чекових книжок; оригіналами доручень на право вчинення дій від імені підприємств; інформації, що міститься у видаткових ордерах і корінці грошових (касових) чеків на отримання керівниками фірм або іншими особами готівкових грошових коштів через касу банку; інформації, що міститься у відповідних дорученнях на отримання готівкових коштів по рахунках підприємств; платіжними дорученнями на перерахування грошових коштів по рахунках підприємств; руху коштів на рахунках тощо

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в рамках розслідування кримінального провадження про рефінансування ПАТ "ПриватБанк" вивчає законність дій Національного банку України (НБУ) і підстави для рефінансування.