ua en ru

НАБУ підозрює Адміністрацію морпортів в порушенні правил тендеру на 712 млн гривень

НАБУ підозрює Адміністрацію морпортів в порушенні правил тендеру на 712 млн гривень Фото: Національне антикорупційне бюро

АМПУ з порушеннями визначила переможця торгів по днопоглиблювальним роботам

Національне антикорупційне бюро України підозрює Адміністрацію морських портів в порушенні правил тендеру на 712 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Повідомляється, що НАБУ подало в Господарський суд Києва позов про визнання недійсним договору щодо проведення днопоглиблювальних робіт в портах України на суму 712 млн гривень у зв'язку з порушенням вимог українського законодавства.

Слідство встановило, що в кінці 2015 - початку 2016 року АМПУ провела конкурсні торги по закупівлі робіт та послуг, однак переможця торгів обрали з порушеннями закону про держзакупівлі.

"Всупереч рекомендаціям державних аудиторів, службові особи ДП АМПУ все одно підписали договір про закупівлю робіт і послуг з переможцем торгів. Внаслідок таких дій державі завдано збитків в особливо великих розмірах (попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що корупції в АМПУ проводиться розслідування.