ua en ru

По корупції в АМПУ проводиться розслідування, - САП

По корупції в АМПУ проводиться розслідування, - САП В САП розповіли про розслідування корупції в АМПУ

По корупції в Адміністрації морських портів України (АМПУ) проводиться розслідування. Про це заявив голова Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький під час Антикорупційного форуму в Американській торговельній палаті, повідомляють українські ЗМІ.

"Ми розслідуємо корупцію в діяльності морських портів. Будуть результати, будуть названі прізвища", - цитують ЗМІ Холодницького.

Як зазначає видання з посиланням на главу Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) також проводить слідчі дії у відносини чиновників АМПУ і народного депутата Сергія Фаєрмарка. За його словами, ситуація зайшла настільки далеко, що наводити порядок в АМПУ повинен не міністр інфраструктури Володимир Омелян, а правоохоронці.

"Проблема з Адміністрацією портів належить більше до кримінальної частини, ніж до адміністративної. І тут більше важлива робота НАБУ. Потрібно дочекатися офіційних результатів, все-таки Фаєрмарк депутат "Народного фронту", - зауважив Шабунін.

За повідомленням видання, президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зазначив, що АСС повністю підтримує слідчу роботу НАБУ і САП по наведенню порядку в портах. За його словами, обидва правоохоронних органи на сьогодні є лідерами антикорупційної діяльності в Україні.

"Чемпіони у боротьбі з корупцією це НАБУ і Артем Ситник, САП і Назар Холодницький. Процес іде і є певні тенденції, але роботи ще дуже багато", - уточнив він.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, минулого тижня НАБУ провело обшуки в приміщеннях АМПУ, квартирі начальника южненського філії АМПУ Максима Широкова і офісах компанії "Ян де Нул Україна". Депутат Сергій Фаєрмарк, якого ЗМІ називають можливим "смотрящим" за портової галуззю, назвав дії НАБУ погромами. Фаєрмарк, який володіє, за даними видань, "Ян де Нул Україна" за допомогою двох кіпрських офшорних компаній, також пригрозив уряду позовами через скасування тендеру на днопоглиблення в порту "Южний".

Крім того, за даними ЗМІ, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман прийняв рішення скасувати результати тендеру на днопоглиблення в "Южному", так як "перемогу в ньому Широков віддав" компанії "Ян де Нул Україна", яка запропонувала найвищу ціну серед всіх учасників. За даними видання, Широков також звинуватив прем'єра в нанесенні збитку бюджету країни у розмірі 4,7 млн доларів.