ua en ru

НАБУ відкрило 14 справ про корупцію на 635 млн гривень на "Укрзалізниці"

НАБУ відкрило 14 справ про корупцію на 635 млн гривень на "Укрзалізниці" Фото: ПАТ "Укрзалізниця"

Основна частина - це корупційні схеми при проведені державних закупівель

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує 14 кримінальних проваджень, які стосуються корупції на ПАТ "Укрзалізниця". При цьому сума збитків від даних правопорушень оцінюється у 635 мільйонів гривень, передає "Громадське".

"Детективами Національного бюро розслідується 14 кримінальних проваджень за фактами корупції в ПАТ "Укрзалізниця", де загальні збитки держави становлять 635 млн гривень, основна частина - це корупційні схеми при проведені державних закупівель", - зазначили в НАБУ.

Разом з тим в бюро наголосили, що тієї інформації про корупцію, яку передав їм міністр інфраструктури Володимир Омелян, недостатньо для відкриття нового кримінального провадження.

"Наведена інформація частково перевіряється в порядку досудового слідства у кримінальних провадженнях, які розслідуються детективами Національного бюро. Водночас, інформація стосовно інших можливих фактів корупції у діяльності посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця", які не охоплені досудовим розслідуванням у наявних кримінальних провадженнях, не містить достатніх даних, які б свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності Національного бюро, а тому потребує додаткової перевірки", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Нацполіцією викрили механізм заволодіння посадовими особами однієї з регіональних філій "Укрзалізниці" майже 20 млн гривень.