ua en ru

СБУ розкрила корупцію в одному з філіалів "Укрзалізниці"

СБУ розкрила корупцію в одному з філіалів "Укрзалізниці" Фото: СБУ затримала корупціонерів з УЗ

СБУ раз одягнули механізм заволодіння 20 мільйонами гривень в "Укрзалізниці"

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та Нацполицией викрили механізм заволодіння посадовими особами одного з регіональних філій "Укрзалізниці" майже 20 млн гривень. Про це повідомляє пресс-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що посадовці протягом 2015-2016 років під час тендерів свідомо закуповували у підконтрольних комерційних структур неліквідну і крадену продукцію. Для проведення угод вони надавали підроблену документацію із внесеними недостовірними даними. Кошти в готівку зловмисники переводили через фіктивні фірми.

За попередніми оцінками, ділки привласнили майже двадцять мільйонів гривень регіональної філії УЗ. Під час обшуків в адміністративній будівлі і офісах комерційних структур співробітники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію та комп'ютерну техніку з доказами здійснення нелегальних угод, а також велику суму готівки.

Проти чиновників відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, 23 лютого суд взяв під варту чиновника "Одеської дистанції електропостачання" регіональної філії ВАТ "Укрзалізниця", якого раніше було викрито під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 10,5 тис. доларів США.