ua en ru

НАБУ опублікувало "газову" схему, в причетності до якої підозрюють Насірова

НАБУ опублікувало "газову" схему, в причетності до якої підозрюють Насірова Фото: Роман Насіров

Збитки держави склали 2,019 млрд гривень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) опублікувало "газову" схему, в причетності до якої підозрюють відстороненого Кабінетом міністрів на час розслідування главу Державної фіскальної служби Романа Насірова. Відповідні матеріали надала прес-служба НАБУ.

Так, зазначається, що Насіров після надання Верховною Радою України згоди на притягнення до відповідальності нардепа Олександра Онищенка своїми листами відмовив підприємствам ТОВ "Хас", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест"у наданні подальшого розстрочення податкового боргу, перенесенні термінів сплати раніше розстрочених платежів.

Відсторонений голова ДФС також надав вказівку вжити заходів щодо опису майна ПАТ "Укргазовидобування", оминувши опис майна ТОВ "Хас", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест", а також щодо пред’явлення позовів про стягнення на користь державного бюджету коштів у сумі боргу з рентної плати.

СХЕМА РОЗКРАДАННЯ КОШТІВ ПІД ЧАС ВИДОБУВАННЯ ТА ПРОДАЖУ ГАЗУ ЗА ДОГОВОРАМИ СПІЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ПАТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ"

Опубліковано НАБУ 3 березень 2017 р.

Нагадаємо, як повідомлялося, Насіров рішеннями про розстрочення грошових зобов'язань підприємств завдав Україні збитків на суму 2 млрд гривень.