ua en ru

Дії Насірова завдали шкоди державі на суму 2 млрд гривень, - САП

Дії Насірова завдали шкоди державі на суму 2 млрд гривень, - САП Фото: Роман Насіров

Насіров діяв в інтересах нардепа Онищенка

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров рішеннями про розстрочення грошових зобов’язань підприємств завдав Україні збитків на суму 2 млрд гривень. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

У прокуратурі повідомляють, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", та ТОВ "Надра Геоцентр".

"Протягом зазначеного періоду Роман Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належні для цього документи. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обргрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд. гривень", - відзначають в САП.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде клопотати про обрання тримання під вартою Голови Державної фіскальної слу...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 2 березень 2017 р.

Нагадаємо, Насіров планував виїхати за кордон, заявив Холодницький. САП буде клопотати про взяття Насирова під варту.