ua en ru

НАБУ опублікувало антирейтинг корупційних справ у судах

НАБУ опублікувало антирейтинг корупційних справ у судах Фото: НАБУ

Деякі справи не розглядаються судом більше року

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) опублікувало антирейтинг справ, які найдовше з різних причин не розглянуті судами. Про це повідомила прес-служба НАБУ у Facebook.

"65 справ, розслідуваних детективами НАБУ, направили до суду прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) станом на 30 квітня. Суди прийняли рішення лише в 17 з них. 26 справ знаходяться на стадії розгляду, а розгляд 22-х не почався", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією НАБУ, деякі справи лежать у судах "без руху" більше року. Серед причин, що перешкоджають розгляду: проблеми з визначенням підсудності, неможливість сформувати склад суддів, неявка учасників, повернення обвинувального акта та інші.

Так, у справі про отримання неправомірної вигоди суддею Сєверодонецького міського суду (з нерухомістю в Іспанії) судовий розгляд не розпочато протягом 14 місяців.

Крім того, 12 місяців у суді перебуває справа про незаконний вплив на міністра економічного розвитку і торгівлі, а протягом 11 місяців - справу про отримання неправомірної вигоди начальницею відділу прокуратури Кіровоградської області.

СПРАВИ У СУДАХ: АКТУАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ 65 справ, розслідуваних детективами НАБУ, скерували до суду прокурори Спеціалізова...

Опубліковано НАБУ 13 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку НАБУ, прийняття законопроекту №6220 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і підстав закриття кримінального провадження" у чинній редакції може заблокувати роботу бюро.