ua en ru

НАБУ: Офіс генпрокурора намагається захистити Злочевського

НАБУ: Офіс генпрокурора намагається захистити Злочевського Фото: НАБУ (РБК-Україна)

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявляє, що судова система та Офіс генпрокурора намагаються захистити екс-міністра екології та природних ресурсів Миколу Злочевського від відповідальності за вчинений тяжкий корупційний злочин. Мова йде про справу рекордного хабара.

Про це йдеться в заяві прес-служби НАБУ.

За даними НАБУ, Злочевський у змові з топ-посадовцями податкових органів влітку організував підкуп керівників НАБУ та САП для закриття проти нього провадження.

"Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявляють про безпрецедентний опір із боку окремих осіб Офісу Генерального прокурора та Печерського районного суду міста Києва, через який міністр часів президента Януковича може уникнути відповідальності за вчинений тяжкий корупційний злочин", - йдеться у повідомленні.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ завершили на початку грудня 2020 року, але за даними бюро, Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення, яким "фактично зобов’язав Генерального прокурора забрати провадження в НАБУ та передати до іншого органу досудового розслідування".

"Рішення Печерського райсуду є незаконним, оскільки закон прямо забороняє передавати справи Національного бюро до інших органів досудового розслідування", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, у серпі Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили в розшук Злочевського.

Зазначимо, Злочевському оголосили підозру у справі про рекордний хабар.