ua en ru

НАБУ знайшло в київської судді понад 8 тис. доларів

НАБУ знайшло в київської судді понад 8 тис. доларів Фото: вилучені кошти (slovoidilo.ua)

Кошти вилучили під час обшуків у кабінеті та за місцем проживання судді

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) знайшли в судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко понад 8 тисяч доларів. Про це повідомляє "Слово і Діло".

"Суд наклав арешт на 8100 доларів, які були вилучені детективами НАБУ під час обшуків у кабінеті та за місцем проживання судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання.

Зазначається, що 2600 доларів із цієї суми за серією та номером купюр збігаються з тими, які були передані нібито у вигляді неправомірної вигоди. 1000 доларів вилучили в кабінеті Войтенко, а ще 1600 доларів – за місцем її проживання. Решту 5500 доларів детективи також знайшли в кабінеті судді й просили накласти на них арешт для ​​спеціальної конфіскації, яка може бути застосована як покарання.

Водночас у Бюро відзначили, що виявили в кабінеті Войтенко більшу суму, а саме 10950 доларів. Однак суддя відмовила у арешті всієї суми, оскільки, на її думку, сума спеціальної конфіскації не може перевищувати 5500 доларів.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України до 21 травня приймає документи від кандидатів на посади детективів.