ua en ru

НАБУ направило до суду обвинувальний акт по "бурштиновій справі"

НАБУ направило до суду обвинувальний акт по "бурштиновій справі" Ілюстративне фото (nabu.gov.ua)

Детективи НАБУ завершили досудове розслідування по так званій "бурштиновій справі"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) направило до суду обвинувальний акт по "бурштиновій справі". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАБУ.

Як зазначається, наразі детективи НАБУ завершили досудове розслідування по так званій "бурштиновій справі", відкритій за фактами одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

"Обвинувальний акт стосовно ймовірних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів України, 5 жовтня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до Голосіївського районного суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що секретарю Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Верховної ради України, нардепу Максиму Полякову інкримінується ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище").

Ще одному фігуранту справи - заступнику голови Комітету Верховної ради України з питань промислової політики та підприємництва, нардепу Бориславу Розенблату інкримінується - ч.4 ст.368, ч.2 ст.369-2 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище").

Також злочин, передбачений ч.4 ст.368 КК України, інкримінують помічнику-консультанту народного депутата (Тетяні Любонько, помічник Полякова, - ред.), який, за даними слідства, виконував роль пособника. А представнику міжфракційного об’єднання Верховної ради України "Депутатський контроль" Вадиму Руденку та двом його спільникам інкримінують ч.2 ст.28, ч.2 ст.369-2 КК України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди").

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 21 вересня поточного року у САП заявляли, що фігуранти "бурштинової справи" не з'явилися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вручення обвинувального акта.

Додамо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними НАБУ, Розенблат і Поляков отримали хабара за реєстрацію законопроекту про видобуток бурштину.