ua en ru

Фігуранти "бурштинової справи" не з'явилися до САП для вручення обвинувального акта

Фігуранти "бурштинової справи" не з'явилися до САП для вручення обвинувального акта Фото: Борислав Розенблат (facebook.com)

Фігурантами справи є, зокрема, Розенблат та Поляков

Фігуранти "бурштинової справи" не з'явилися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для вручення обвинувального акта. Про це йдеться у повідомленні САП у Facebook.

Як зазначається, САП викликало фігурантів вказаної справи 14 та 20 вересня поточного року для вручення обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування.

"Заявляючи на досудовому слідстві про якнайшвидшу передачу матеріалів провадження до суду, жоден з вказаних учасників кримінального провадження у визначений час до прокурора не з’явився", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що фігуранти справи пояснили свою неявку посилаючись на поважні причини, зайнятість захисників та хворобу.

"Не дивлячись на вжиття зі свого боку стороною обвинувачення передбачених законом заходів з метою вручення обвинувального акта і реєстру матеріалів досудового розслідування, закликаємо підозрюваних та їхніх захисників, які палко переконували громадськість про готовність до відкритого суду у цій справі, мати мужність і з’явитися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у будь-який день наступного робочого тижня у робочий час (з 09.00 год. до 18.00 год.) для участі у зазначеній п’ятихвилинній процесуальній дії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у САП очікується, що фігуранти справи нададуть прокурору документи, що обґрунтовують поважність причин їх неявки.

Зазначимо, фігурантами "бурштинової справи" є нардепи Борислав Розенблат та Максим Поляков.

Фігуранти "бурштинової справи" не з'явилися до САП для вручення обвинувального акта

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за даними НАБУ, Розенблат і Поляков отримали хабара за реєстрацію законопроекту про видобуток бурштину. Крім того, в 2017 році повідомлялося про шість фігурантів "бурштинової справи".

Додамо, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) щодо Розенблата по "бурштиновій справі". У свою чергу, НАБУ має намір оскаржити дане рішення.