ua en ru

НАБ і ФБР будуть співпрацювати в розслідуванні корупційних справ

НАБ і ФБР будуть співпрацювати в розслідуванні корупційних справ Фото: Аретм Ситник розраховує на підтримку ФБР

НАБ і ФБР поглиблюють співпрацю

Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США будуть співпрацювати в розслідуванні корупційних злочинів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБ.

Повідомляється, що для поглиблення співпраці НАБ і ФБР (відділ боротьби з міжнародною корупцією) підписали меморандум про взаєморозуміння. Таким чином, правоохоронні органи паралельно будуть проводити розслідування, пов'язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом і корупцією високопоставлених посадових осіб України.


Директор НАБ Аретм Ситник розраховує на підтримку ФБР в оперативному отриманні інформації щодо поширення доларових потоків, обмін досвідом в організації оперативно-технічної роботи та роботи агентів під прикриттям, а також матеріально-технічне забезпечення підрозділів НАБ.

НАБ і ФБР будуть співпрацювати в розслідуванні корупційних справ

Фото: НАБ і ФБР підписали меморандум про взаєморозуміння

"Якщо, наприклад, ваше кримінальне провадження має співзвучні виробництва в США, ви можете дати нам номери банківських рахунків, і це буде підставою для нас повідомити особі про підозру і отримати потрібну інформацію набагато швидше. Тому наше взаєморозуміння позитивно позначиться на результатах нашої роботи", - зазначив завідувач сектором ФБР Метью Мун.

Нагадаємо, ФБР буде тренувати спецназ НАБ.