ua en ru

Наглядова рада "Нафтогазу" завтра розгляне питання анбандлінгу компанії

Наглядова рада "Нафтогазу" завтра розгляне питання анбандлінгу компанії Фото: "Нафтогаз України" (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Норвезькі юристи написали листа проти анбандлінгу

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" розгляне питання анбандлінгу (відділення функцій транзиту і зберігання газу компанії) компанії завтра, 17 квітня, на черговому засіданні. Про це сьогодні РБК-Україна повідомило джерело у Кабінеті міністрів України.

"Сьогодні засідання. Розгляд звіту за 2017 рік, із фінансовим звітом, також фінплани дочірніх підприємств на 2018 рік. Анбандлінг - завтра", - сказало джерело.

Окрім того, як повідомило джерело, норвезькі юристи, які консультують "Нафтогаз", виступили із рекомендацією не реалізовувати рішення уряду щодо анбандлінгу.

"Норвезькі юристи написали листа проти анбандлінгу. Це листи від "Вікбур" (норвезька юридична компанія Wikborg, Rein & Co) на НАК із описанням ситуації і рішень Арбітражу із рекомендацією не реалізовувати рішення уряду по анбандлінгу", - сказало джерело.

Нагадаємо, 12 квітня голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв попросив прем'єр-міністра Володимира Гройсмана перенести анбандлінг компанії на два роки - до завершення контракту на транзит з російським "Газпромом".