ua en ru

Спостерігачі СНД почали в Молдові моніторинг підготовки до проведення конституційного референдуму 5 вересня

Місія спостерігачів від Співдружності Незалежних Держав (СНД) приступила в Молдові до спостереження за підготовкою і проведенням конституційного республіканського референдуму 5 вересня 2010 р.

Як повідомили РБК в штабі місії спостерігачів СНД, глава місії Володимир Гаркун вже провів в Кишиневі зустрічі з керівником найбільшої опозиційної в країні партії комуністів, екс-президентом Володимиром Вороніним, керівником альянсу "Наша Молдова" Серафимом Урекяну, головою Конституційного суду Дмитром Пулбере, заступником міністра закордонних справ і європейської інтеграції Андрієм Поповим, головою Центральної виборчої комісії Євгеном Штірбу. Глава місії ознайомився з роботою дільничних виборчих бюро міста Кишинева і ряду регіонів країни.

До складу місії входить 62 спостерігачі, що представляють вісім країн СНД, Міжпарламентську асамблею СНД, Парламентські збори Союзу Білорусі і Росії і Виконавський комітет СНД. Під час проведення референдуму спостерігачі від СНД спостерігатимуть за ходом голосування на виборчих ділянках в Кишиневі і інших населених пунктах республіки. За підсумками спостереження місія підготує звіт про свою роботу.