ua en ru

Спостерігачі ЛАГ прибудуть до Сирії 22 грудня

Група спостерігачів Ліги арабських держав прибуде до Сирії в четвер, - повідомив сьогодні офіційний представник організації, передає радіо "Свобода".
Сирія погодилася прийняти спостерігачів, які мають намір контролювати дотримання угоди про нормалізацію обстановки в країні, де вже 9 місяців тривають масові заворушення. За цей час загинули тисячі людей.
Сирійські правозахисники повідомили сьогодні про нові зіткненнях між урядовими силами та військовослужбовцями, які перейшли на бік опозиції. В одному з центральних районів країни було вбито і поранено близько ста чоловік.
Сьогодні ж Президент Сирії Башар Асад підписав декрет про застосування смертної кари для осіб, яких суд визнає винними в поставках зброї тим, кого влада називає "терористами".

Нагадаємо, з березня 2011 р. в Сирії продовжуються масові заворушення і збройні виступи проти уряду країни. Протестувальники вимагають відставки Асада і проведення реформ. Влада пішла на ряд поступок опозиції, проте керівники опозиції під різними приводами відмовляються йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Раніше ЛАД припинила членство Сирії і ввела відносно держави низку економічних санкцій.