ua en ru

НАБ закрило кримінальну справу про зловживання службовим становищем керівництва НБУ

НАБ закрило кримінальну справу про зловживання службовим становищем керівництва НБУ Фото: Національний банк України

Антикорупційне бюро не знайшло в діях складу кримінального правопорушення

Національне антикорупційне бюро України (НАБ) закрила кримінальне провадження за фактом зловживання керівництвом Національного банку України (НБУ) службовим становищем. Виробництво було закрито на підставі п. 2.ч.1. ст. 284 КПК України у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. Інформацію про це опублікувало НАБ на своєму сайті.

У повідомленні йдеться, що дані в ЕДРД були внесені 16 грудня 2015 року Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою за заявою голови правління ГО "Центр протидії корупції" Ст. Ст. Шабуніна. У своїй заяві він посилався на публікацію журналіста Олександра Дубинського в Facebook. Зокрема, у заяві говорилося, що глава НБУ, зловживаючи службовим становищем, інформувала своїх родичів щодо фінансового стану ПАТ "Дельта Банк", що дало їм перевагу в знятті коштів з депозитних рахунків у цьому банку до введення тимчасової адміністрації.


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аналітики Антикорупційного бюро перевіряють інформацію про можливі махінації голови Національного банку України Валерія Гонтарєвої і офшорних компаніях мера Одеси Геннадія Труханова.