ua en ru

НАБ вручило Кулику копію клопотання про запобіжний захід

НАБ вручило Кулику копію клопотання про запобіжний захід Фото: військовому прокурору АТО Костянтину Кулику повідомили про запобіжний захід

Раніше військовий прокурор не з'явився на допит в Антикорупційне бюро

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБ) встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика і вручили йому копії клопотань про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відсторонення від посади. Про це повідомляє прес-служба НАБ.

"Військового прокурора сил АТО неодноразово викликали прийти на допит в НАБУ як у статусі свідка, так і підозрюваного, однак він досі не з'являвся на виклики без поважних причин. Черговий допит запланований на 2 липня", - йдеться в повідомленні.


Кулика підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 Кримінального кодексу України ( "Незаконне збагачення"). У разі визнання судом провини йому загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Повідомляється, що під час досудового розслідування встановлено, що в період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури, військовий прокурор АТО отримав сукупний дохід у розмірі понад 1 млн 670 тис. грн. У цей же період витрати Кулика перевищили дохід на 2 600 000 грн і становили близько 3 400 000 грн.

Нагадаємо, детективами НАБ у середу, 29 червня, за місцем проживання військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика були проведені обшуки, під час яких отримано відомості, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення.