ua en ru

НАБ повідомило про підозру військовому прокурору Кулику

НАБ повідомило про підозру військовому прокурору Кулику Фото: Костянтин Кулик

Однак Кулик відмовився отримати письмове повідомлення про підозру

Детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБ) у середу, 29 червня, о 6:40 ранку по місцю проживання військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика було проведено обшуки, під час яких здобуто відомості, які будуть використані у якості доказів у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Після завершення вказаних слідчих дій детективами НАБУ о 10:30 Кулика К.Г. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення). Однак, у присутності понятих та інших учасників процесуальної дії Кулик К.Г. відмовився отримати письмове повідомлення про підозру, після чого зачинився у власному помешканні", - йдеться у повідомленні.


Водночас, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, Кулик К.Г. вважається особою, якій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, оскільки даний факт зафіксовано на відеозапис у присутності двох понятих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБ розпочало розслідування за фактом придбання головним військовим прокурором сил АТО Костянтином Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі.