ua en ru

В НАБ і САП заявили, що прокуратура розслідує їм підслідні кримінальні справи

В НАБ і САП заявили, що прокуратура розслідує їм підслідні кримінальні справи Фото: НАБ

Як зазначається, справа Василишина є підслідним НАБ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національное антикоррупционное бюро України (НАБ) заявили, що прокуратура розслідує їм підслідні кримінальні справи. Про це повідомляє прес-служба НАБ.

Як зазначається, у відповідь на численні запити ЗМІ про затримання Генеральною прокуратурою України на передачу хабара заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина, посада затриманого заступника міністра відноситься до категорії "А", а злочин, за яким прокуратура.Києва здійснює досудове розслідування - є корупційним, а отже, відповідно до статті 216 КПК України, цей злочин є підслідним НАБ.


Підслідність правопорушень чітко регулюється чинним законодавством. Відповідно до ч. 5 ст. 36 КПК забороняється доручати здійснення досудового розслідування кримінального злочину, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, іншого органу досудового розслідування.

НАБУ і САП не будуть вимагати у прокуратури провадження щодо Василишина або будь-які інші виробництва, розпочаті з порушенням ст. 216 КПК. Відповідальність за результати цих досудових розслідувань повинні нести ті органи, які почали розслідування з порушенням закону.

За станом на сьогодні, 8 липня 2016 року, САП зафіксовано близько 10 спроб передачі в НАБ справ, які починали розслідуватися правоохоронними органами. САП повернула їх назад через те, що згідно з абзацом. 2 ч. 3 ст. 87 КПК, зібрані ними докази безальтернативно неприпустимими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат Онищенко Андрій Циганков буде судиться з НАБ.