ua en ru

НАБ перевіряє заступник глави Мінекології на причетність до корупції

НАБ перевіряє заступник глави Мінекології на причетність до корупції Фото: у НАБ прокоментували перевірку заступника глави Мінекології на причетність до корупції

Антикорупційне бюро цікавить зв'язок Канцурака з тендерною закупівлею знімків території України у австрійської фірми

В Національному антикорупційному бюро України дали роз'яснення щодо перевірки заступника глави Міністерства екології та природних ресурсів Віктора Канцурака на причетність до корупційної діяльності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБ.

Антикорупційне бюро проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства екології та ДП "Центр еколого-експертної аналітики", зокрема проводитися перевірка Віктора Канцурака, екс-директора департаменту заповідної справи.


НАБ цікавить зв'язок Канцурака з тендерною закупівлею супутникових знімків території України у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за суму понад 49,3 млн грн.

"Під час проведення досудового розслідування здійснено ряд слідчих і процесуальних дій. Серед іншого, спрямований запит про міжнародну допомогу компетентному органу Республіки Австрія з метою отримання інформації про кінцевих бенефіціарних власників "Austroplan Austrian Engineering GMBH", інформації про рахунки і рухи коштів по них, а також допит посадових осіб цієї компанії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відсторонив від роботи свого заступника на час антикорупційного розслідування.