ua en ru

НАБ відкрив дві справи проти Мартиненка

НАБ відкрив дві справи проти Мартиненка Фото: Микола Мартиненко

Мартиненка підозрюють у хабарництві і привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем

Національне антикорупційне бюро (НАБ) України відкрило дві справи проти народного депутата з фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка. Про це у Facebook повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Лещенко.

"Новини від НАБУ. Відкрито провадження для розслідування отримання Мартиненко хабарів від чеської "Шкоди" на рахунок у Швейцарії, відкрито провадження по використанню австрійської "прокладки" Мартиненко для постачання урану в Україну за завищеною ціною", - написав він.

Також Лещенко розмістив у соцмережі документи, що підтверджують внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та початок розслідування заявлених справ.

НАБ відкрив дві справи проти Мартиненка

Фото: справа про постачання урану в Україну за завищеною ціною

НАБ відкрив дві справи проти Мартиненка

Фото: справа відносно хабарів від чеської "Шкоди"

Так, розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського АТ Skoda JS, а також за фактом закупівлі ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійського STEURMANN.

Нагадаємо, раніше народного депутата України Миколу Мартиненка викликали на допит в прокуратуру Одеської області по справі про розслідування корупційних схем на Одеському припортовому заводі.