ua en ru

В НАБ направили запити на 381 суддю, - Ситник

В НАБ направили запити на 381 суддю, - Ситник Фото: Ситник повідомив, що у виробництві детективів НАБ перебуває 148 справ

По 235 суддям можливі певні ризики, 46 з них відмовилися від атестації і пішли у відставку

Національне антикорупційне бюро України (НАБ) було направлено 381 запит на суддів. Про це повідомив директор НАБ України Артем Ситник на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики на чолі з президентом України Петром Порошенко, передає пресс-служба глави держави.

"До нас був направлений запит на 381 суддю. По 235 суддям були сформовані матеріали, які свідчили про можливі певні ризики, і 46 з цих суддів відмовилися від подальшої атестації та пішли у відставку", - заявив Ситник.


Також директор НАБ зазначив, що на даний момент в штаті Бюро працює майже 500 осіб, ще 200 - вакансії, в основному на посади детективів. Ще один конкурс відбудеться влітку.

"На сьогоднішній день у виробництві детективів НАБ знаходиться 148 виробництв, 15 виробництв направлено до суду, з них 8 стосується представників судової гілки влади. Ще 35 особам оголошено про підозру", - підкреслив Ситник.

У свою чергу президент України також відзначив ефективність нової реформованої антикорупційної системи.

Нагадаємо, раніше НАБ опублікувало імена членів Ради громадського контролю.