ua en ru

НАБ початок розслідування у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

НАБ початок розслідування у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів Фото: викрито схему підкупів і хабарів у ПР

Відповідну заяву до НАБ передав екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування на підставі заяви Віктора Трепака. У понеділок, 30 травня, відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено детективами Бюро за попередньою правовою кваліфікацією за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), йдеться у повідомленні прес-служби відомства.


"Необхідно зазначити, що публічна заява колишнього першого заступника голови СБУ В.Трепака позбавила Бюро певних оперативних можливостей. Також викликає подив той факт, що про відповідну заяву та наявні у нього документи В.Трепак повідомив ЗМІ ще до звернення в НАБ", - йдеться у повідомленні.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко в ході брифінгу прокоментував документи, які Трепак здав в НАБ.

"У мене була розмова з паном Холодницким, він сказав, що вони аналізують. Єдине, що можу сказати, що на них підписи є", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак передав до Національного антикорупційного бюро документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Також повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України підтвердило факт отримання від колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.