ua en ru

НАБ буде співпрацювати з антикорупційним бюро Польщі

НАБ буде співпрацювати з антикорупційним бюро Польщі Фото: НАБ буде співпрацювати з антикорупційним бюро Польщі

Меморандум про співпрацю передбачає обмін інформацією про законодавчі норми

Національне антикорупційне бюро України і Центральне антикорупційне бюро Польщі домовилися про співробітництво, обміні інформацією і досвідом в галузі виявлення та запобігання корупції. Про це йдеться на сайті відомства.

Відповідний меморандум був підписаний директорами відомств у Варшаві.


"Ми вивчали досвід Польщі, Румунії, Австрії та інших країн, щоб визначити найкращу модель для боротьби з корупцією, яку можна застосувати в Україні. Переконаний, підтримувати тісні стосунки з антикорупційними органами інших держав дуже важливо. Адже корупційні схеми, які розслідують наші детективи, здебільшого не закінчуються в Україні", - зазначив директор НАБ Артем Ситник.

Зазначено, що меморандум про співпрацю передбачає обмін інформацією про законодавчі норми, аналітичними висновками, результатами досліджень і іншими матеріалами по виявленню, розслідуванню та попередженню корупційних злочинів.

Нагадаємо, Солом'янський районний суд Києва відмовив Національному антикорупційному бюро України (НАБ) у перевірці, в рамках кримінальної справи, госпдіяльності української газодобувної компанії "Укрнафта". З матеріалів справи випливає, що антикорупційне бюро розслідує справу про нанесення збитків держбюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 ККУ), провадження в якій було відкрито 17 березня 2016 року.